Σύρος 3 Ιουλίου 2015

 

Συνεχίζεται η προετοιμασία των προβλεπόμενων από το σύνταγμα διαδικασιών για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί το εκλογικό υλικό στα νησιά εξαιτίας  της  μη έγκαιρης αποστολής μέρους αυτού από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το υλικό αυτό αναμένεται να φθάσει στη Σύρο σήμερα το μεσημέρι  και ως εκ τούτου, για την αποφυγή προβλημάτων λόγω της έλλειψης ενδοακτοπλοϊκής διασύνδεσης, έχει ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προκειμένου οι σάκοι με το προς διακίνηση εκλογικό υλικό να φθάσουν έγκαιρα σε όλα τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων.

Παρά τα αντικειμενικά προβλήματα που προκύπτουν λόγω της καθυστέρησης στην αποστολή του εκλογικού υλικού στη Σύρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γεώργιος Λεονταρίτης διαπίστωσε τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας του υπηρεσιακού μηχανισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων ώστε να τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα στις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών  και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να συγχαρεί τα στελέχη της Περιφέρειας, τα οποία παρά τον περιορισμένο χρόνο και τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της νησιωτικής ιδιαιτερότητας του Νομού, εργάζονται ακατάπαυστα και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά.

 

 

Από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων

image_print