Συνεχίζει τις επαφές ο Περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης με την πολιτειακή και πολιτική εξουσία της ευρύτερης περιοχής.

 

Στα πλαίσια της επίσκεψης στο Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης συναντήθηκε με τον Κυβερνήτη της περιφέρειας του Νοβοσιμπίρσκ Vasiliy Alekseevich Yurchenko.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησής τους, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο περιφερειών στο τομέα του τουρισμού, των επενδύσεων αλλά και στον πρωτογενή τομέα καθώς η Σιβηρία αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη στο παγκόσμιο τουριστικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Επιπλέον, ο Κυβερνήτης του Νοβοσιμπίρσκ με χαρά δέχτηκε την πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου να επισκεφτεί τα νησιά μας καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είναι γνωστά όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές που έχουν αλλά και για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία που προσφέρουν στους ξένους επισκέπτες.

Ο Περιφερειάρχης ικανοποιημένος από την πορεία των επαφών του, τόνισε ότι το άνοιγμα της Περιφέρειας μας στην πολυπληθή αγορά της Ρωσίας θα συμβάλλει στην ενίσχυση του τομέα του τουρισμού, ο οποίος αν μη τι άλλο αποτελεί για τα νησιά μας έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Περιφερειάρχης θα συμμετέχει σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Tour Operator της Ρωσίας (ATOR).