Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Γιάννη Σγουρό είχε σήμερα το πρωί, λίγο πριν τη συνεδρίαση του ΔΣ του οργάνου στη Ρόδο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών ΤΑΞΙ Ρόδου Θανάσης Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο κ. Χατζηγεωργίου ευχαρίστησε τους κ.κ. Σγουρό και Μαχαιρίδη, όπως και όλους τους Περιφερειάρχες, για τη στάση που τήρησαν και τηρούν απέναντι στον κλάδο, εν όψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος.

Ο κ. Σγουρός διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Συνδέσμου, ότι η ΕΝΠΕ παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για ουσιαστική συμμετοχή στη διαδικασία διαβούλευσης, πριν τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Μεταφορών.

Στη συνεδρίαση του οργάνου που ακολούθησε, όλοι οι Περιφερειάρχες επαναβεβαίωσαν την απόφαση και πρόταση της Ένωσης, ότι εν όψει της ψήφισης του σχετικού νόμου, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι προφανείς ιδιαιτερότητες, όπου υπάρχουν – φυσικά και στον νησιωτικό χώρο, με βάση τις γεωγραφικές, πληθυσμιακές και κοινωνικές παραμέτρους.

Ο πρόεδρος και τα μέλη της ΕΝΠΕ αποφάσισαν να ζητήσουν εκ νέου συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ώστε έγκαιρα να κατατεθούν οι προτάσεις των Περιφερειαρχών.

image_print