Τον Πρέσβη  των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής κ. David D. Pearce και τον Ακόλουθο  Άμυνας της Πρεσβείας των ΗΠΑ, Capt. Robert Palm, δέχθηκε στο γραφείο του στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος το πρωί της Παρασκευής.
 
Ο Πρέσβης βρίσκεται στο νησί για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ρόδο 
 
 
Μετά την  συνάντηση όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  απευθυνόμενος στον Αμερικανό Πρέσβη δήλωσε: 
 
«Αποτελεί εξαιρετική  τιμή για την περιοχή μας και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου  η επιλογή τους για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.
Η παρουσία σας εδώ είναι δείγμα εμπιστοσύνης, απόδειξη της μακρόχρονης φιλίας και της συνεχιζόμενης συνεργασίας, ειδικά σε μια περίοδο που η χώρα μας έχει την ανάγκη να αισθανθεί στο πλευρό της φίλους και συμμάχους».
 
 
Η συνάντηση  ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, ενώ ο Πρέσβης των ΗΠΑ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Έκθεση των αρχαιολογικών θησαυρών της Ρόδου στο Μουσείο του Λούβρου, μέρος της  οποίας το επόμενο διάστημα θα μεταφερθεί στην Ρόδο.
 
 
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου θα παραστεί σήμερα το απόγευμα σε δεξίωση για τον  εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, την οποία παραθέτει  επί του αμερικανικού πολεμικού πλοίου   USS McFAUL (DDG 74) κ. Michael J. Gunther