ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                            Ρόδος 05 Ιουνίου  2013

 

 

 

 

Τις θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο Περιφερειάρχης  στην Λέρο στον Υφυπουργό Ανάπτυξης  κ. Βιρβιδάκη Κυριάκο  για την απόφαση να εντάξει στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα έργα  που πρότεινε  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  και συγκεκριμένα την μελέτη  βελτίωσης – διαπλάτυνσης  εθνικής  οδού Ρόδου – Λίνδου τμήμα,  από Κολύμπια  έως  Λίνδο προϋπολογισμού  € 2.485.000  του κλειστού Γυμναστηρίου στη νήσο  Σύμη  με προϋπολογισμό € 1.650.000 και τη μουσειολογική μελέτη και εργασίες  Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης  Γαϊτη – Σιμώσι στην Ίο  με προϋπολογισμό € 200.000.

Επίσης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την δέσμευση να εξετάσει την δυνατότητα επιπλέον χρηματοδότησης του κλειστού  γυμναστηρίου Καλλιθέας.

Ο Υφυπουργός  συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη, τον Δήμαρχο  Λέρου και  πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ, την σύμβουλο του Υφυπουργού κ. Τσάκονα Μαρία  τον Περιφερειακό Σύμβουλο Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου κ. Σταυλά Κωνσταντίνο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκε τον ΧΑΔΑ και τον νέο χώρο που έχει χωροθετηθεί  για ΧΥΤΥ.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχιακό μέγαρο όπου έγινε παρουσίαση της μελέτης αλλά και των προβλημάτων με τις υπηρεσίες και τις αδειοδοτήσεις.

Το απόγευμα ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη θα επισκεφτούν την Κάλυμνο και θα συναντηθούν με την Δημοτική Αρχή για το θέμα των στερεών αποβλήτων Καλύμνου. 

image_print