Από  τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Ρόδου κ. Ρουσάκη Δημήτρη ζήτησε ενημέρωση ο Περιφερειάρχης ενόψει της  συνάντησης με την ηγεσία του ΕΚΑΒ που  επισκέπτεται την Ρόδο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων  ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ στην Ρόδο και για την ανάγκη ενίσχυσης του τόσο με προσωπικού όσο και  με  μέσα. Τα προβλήματα αφορούν στην αδυναμία του ΕΚΑΒ να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες της Ρόδου αλλά και των απομακρυσμένων  περιοχών  του νησιού και η κάλυψη είναι  επείγουσα εν όψει και της  εξαιρετικά αυξημένης τουριστικής περιόδου, η οποία αναμένεται.

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης κατανόησε πλήρως την κρισιμότητα της κατάστασης και δήλωσε την στήριξή του  στο σωματείο τονίζοντας την  επιτακτική ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων.                                                                                                 

Τα θέματα που έθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων συζητήθηκαν αμέσως μετά με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κο. Νίκο Κωστόπουλο και τον Δ/ντή του ΕΚΑΒ  κο. Μανώλη Τσανικλίδη.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την πορεία του έργου που αφορά στο νέο κτίριο του ΕΚΑΒ δίπλα στο Νοσοκομείο και το οποίο βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης. Έγινε επίσης συζήτηση για τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την λειτουργία του κτιρίου, ο Περιφερειάρχης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος και της κατάστασης του εξοπλισμού, δεσμεύτηκε να εντάξει την  προμήθεια του εξοπλισμού στο πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε, επίσης, για το μείζον θέμα που αφορά το νησί της Ρόδου και έχει σχέση με τη μη δυνατότητα  κάλυψης του συνόλου του νησιού από τα ήδη υπάρχοντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ζήτησε -εν όψει της έναρξης της τουριστικής σαιζόν – να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ  Ρόδου με 20 τουλάχιστον οδηγούς και 4 τουλάχιστον ασθενοφόρα καθώς και τραυματιοφορείς ή νοσοκόμους.

 Σε ό,τι αφορά στη φιλοξενία των πληρωμάτων δήλωσε ότι μπορεί να γίνει στον ξενώνα της Περιφέρειας στον χώρο του Νοσοκομείου.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε, επιπλέον,  από την Διοίκηση του ΕΚΑΒ ενημέρωση για τον διαγωνισμό – προμήθεια μέσω των ΕΚΑΒ ασθενοφόρων για τα νησιά που χρηματοδότησε η Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ (18 ασθενοφόρα και μια κινητή ιατρική μονάδα προϋπολογισμού  € 1.408.278,00) .

Μετά την ενημέρωση και  τις δικαστικές εμπλοκές των εταιρειών εξέφρασε την απογοήτευση του για την εξέλιξη και την παρέλευση τόσου χρόνου  και πρότεινε  έστω και τώρα- να γίνει νέος διαγωνισμός ανά Περιφέρεια. Ενδεικτικά τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης κάνοντας σαφές πως «έχουμε ανάγκη αυτά τα ασθενοφόρα και δεν πρέπει να χαθούν οι πόροι από το ΕΣΠΑ».