Συνάντηση είχε την Τρίτη με το Προεδρείο του ΕΣΥΝΕ Ν. Α. ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, με θέμα την επιχειρηματικότητα των νέων και τους τρόπους που η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου μπορεί να συνδράμει τον Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΣΥΝΕ ΝΑ, κ. Ραφαήλ Κουδούνης, ενημέρωσε τον  Περιφερειάρχη για τις δραστηριότητες  του Συνδέσμου, που αφορούν τόσο στην στέγαση όσο και  στον εξοπλισμό των γραφείων. Επίσης, κατέθεσε προτάσεις για την καταγραφή, την ηλεκτρονική δικτύωση και την προβολή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς και για την δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και την διοργάνωση συνεδρίων για την νεανική επιχειρηματικότητα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

 

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε την σημασία της επιχειρηματικότητας των νέων για την τοπική οικονομία και εξέφρασε την πρόθεση της Περιφέρειας να σταθεί αρωγός στην δράση του ΕΣΥΝΕ Ν. Αιγαίου. Τέλος, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε το προεδρείο του ΕΣΥΝΕ Ν. Αιγαίου ότι η καινοτομία θα αποτελέσει κεντρικό άξονα του Προγράμματος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων στην επόμενη προγραμματική περίοδο. 

 

Επίσης συμφωνήθηκε η χαρτογράφηση της οικονομίας των νησιών μας, ώστε να διερευνηθούν οι τομείς στους οποίους μπορούν γρήγορα να αναπτυχτούν επιχειρήσεις.