ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επτανήσου 35, Ερμούπολη, Σύρος 85100 – τηλ. , φαξ:

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. , φαξ: 22410. 44432

email: i.mahairidis@pnai.gov.gr

 

Σύσκεψη στο Δήμο Κω είχε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με συμμετοχή του Αντιδημάρχου Θεοδόση Νικηταρά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κω, για την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ και στο ΕΠΕΡΑΑ.

Ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση της υγείας του Δημάρχου Κω κ. Κώστα Καϊσερλη και γρήγορη επάνοδο στα καθήκοντα του. Όσον αφορά τα έργα θα απαιτηθεί προσπάθεια να ξεπεραστούν τα προβλήματα, κυρίως αυτών που είναι ενταγμένα στο ΕΠΕΡΑΑ. Στόχος όλων είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ και να υλοποιηθούν όλα τα έργα που τόσο ανάγκη έχει η Κως.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Επαρχείο Κω με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειες στη Κω και ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Επαρχιακό Δίκτυο στο νησί, καθώς και κατατέθηκαν προτάσεις και μελέτες για τις παρεμβάσεις που είναι πρώτης προτεραιότητας.

Ο Περιφερειάρχης έδωσε εντολή να σταλούν στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων στη Ρόδο όλοι οι φάκελοι με τα έργα που έχουν ωριμότητα για δημοπράτηση και να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τη μελέτη για τα υπόλοιπα.

Τα έργα θα ενταχθούν με τροποποίηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας προκειμένου να δημοπρατηθούν.

Ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Κω το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Στο αίτημα της σχολικής κοινότητας για λίγους χώρους άθλησης στο Σχολείο, ο Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει τον Δήμο Κω  προκειμένου, σε γειτνιάζον οικόπεδο να κατασκευαστεί ένα γήπεδο 5Χ5 και ένα γήπεδο Μπάσκετ.

Το απόγευμα ο Περιφερειάρχης θα επισκεφθεί τα σχολικά συγκροτήματα που κατασκευάζονται από την Περιφέρεια στα Δημοτικά Διαμερίσματα Κεφάλου και Καρδάμαινας.