Συνάντηση με εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας είχε στα γραφεία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στην Κω ο Περιφερειάρχης,                  κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

 

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη «Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων» και την «Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Βορείου Τμήματος Δωδεκανήσων» και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει στη καλή λειτουργία τους με υλικά και μέσα, όπως καύσιμα και ανταλλακτικά.

 

Επιπλέον, ο κ. Μαχαιρίδης ανέφερε στους εκπροσώπους των εθελοντικών ομάδων ότι έχει καταθέσει πρόταση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να μπορούν να τους διατίθενται πυροσβεστικά μέσα. Στη συνέχεια της ενημέρωσης ανέφερε  ότι η Περιφέρεια θα διενεργήσει διαγωνισμό για την αγορά δέκα οχημάτων 4×4, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των εθελοντικών και πυροσβεστικών ομάδων.

 

Τέλος, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε έναν επιπλέον διαγωνισμό που διενεργηθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, για την αγορά απαραίτητων υλικών, ύστερα από την καταγραφή των υλικών που ήδη διαθέτουν σήμερα οι εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας.

image_print