Την πρόταση για δημιουργία τουριστικής σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου στη Ρόδο επανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον ταμία Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΑΣΤΕ Ρόδου και Αγίου Νικολάου, κυρίους Μανώλη Κασέρη και Νίκο Τζιώγα.

 Πρόκειται για μία πρόταση που ο κ. Μαχαιρίδης έθεσε πρόσφατα υπόψη του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρι Τσάρτα, επικαιροποιώντας ουσιαστικά ένα διαχρονικό αίτημα των τοπικών φορέων, στο οποίο – όπως είπε ο Περιφερειάρχης – «επιβάλλεται, στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεώρησης του εκπαιδευτικού πλαισίου, να επιμείνουμε στο συγκεκριμένο στόχο, για μια περιοχή που υποδέχεται ένα συντριπτικό ποσοστό από την τουριστική κίνηση της χώρας».

 Στη σημερινή συνάντηση, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις προτάσεις του Συλλόγου σχετικά με το προτεινόμενο εκπαιδευτικό μοντέλο στις ΑΣΤΕ, για τη διοίκησή τους, για θέματα που αφορούν στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στην κάλυψη στοιχειωδών αναγκών για την ομαλή λειτουργία των Σχολών κλπ.

Για όλα τα παραπάνω ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφέρειας, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με τον κ. Μαχαιρίδη να τονίζει πως «η διατήρηση του κύρους της ΑΣΤΕΡ, μιας σχολής – συμβόλου για τη Ρόδο, πρέπει να αποτελέσει αιτούμενο και στόχων όλων των πλευρών».

 Έκανε επίσης γνωστή την πρόθεσή του, να διεκδικήσει η Περιφέρεια την αρμοδιότητα για τη λειτουργία των Ανωτέρων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης, πρόταση που έχουν συζητήσει και επεξεργαστεί με τον συνάδελφό του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

 

image_print