Συνάντηση με τον βουλευτή Δωδεκανήσου και Τομεάρχη Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, Μάνο Κόνσολα, είχε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην διάρκεια της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον κ. Κόνσολα σχετικά με τις τάσεις που αποτυπώνονται σε ό,τι αφορά την τουριστική σεζόν 2019, μετά και τις επαφές που είχε στην μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM προ ημερών στο Λονδίνο. Τον ενημέρωσε ακόμη για την χθεσινή επιτυχία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το Μαϊάμι όπου βρίσκεται η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου, για την διεξαγωγή στη Ρόδο του συνεδρίου αμερικανών πρακτόρων, iFocus 2019 στη Ρόδο, με παρουσία πλέον των 400 τουριστικών  πρακτόρων, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας με
την ASTA,  την HATTA και το Υπουργείο Τουρισμού. Ο βουλευτής ενημερώθηκε και για την πορεία των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με αεροπορικές εταιρείες, είτε για να διευρύνουν το πλάνο των πτήσεών τους στα νησιά, είτε για να συμπεριλάβουν και το Νότιο Αιγαίο στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε στον κ. Κόνσολα πως η ελάφρυνση της δυσβάσταχτης φορολογίας των επιχειρήσεων και ειδικότερα των τουριστικών επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί βαρύ πλήγμα τα τελευταία χρόνια, συνιστά κοινό στόχο και συνθήκη επιβίωσης της οικονομίας των νησιών μας.

Ο κ. Κόνσολας από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Χατζημάρκο για την ενημέρωση και τον συνεχάρη για τις δράσεις τουριστικής προβολής που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υλοποιεί τα τελευταία χρόνια, τις οποίες χαρακτήρισε ιδιαίτερα επιτυχημένες και αποτελεσματικές.