Τους τρόπους και τα μέσα για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές συζήτησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης και ο πρέσβης του Βιετνάμ στην Αθήνα, Βου Μπιν, στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων που πραγματοποιεί στη Ρόδο.

«Έχουμε πολλά να μάθουμε από την Ελλάδα, και ιδιαίτερα από τη Ρόδο, σε διάφορους τομείς, όπως είναι ο τουρισμός» τόνισε ο Βιετναμέζος διπλωμάτης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του λαού του προς τη χώρα μας για τη στήριξη που διαχρονικά παρείχε προς το Βιετνάμ.

Όπως εξήγησε ο κ. Μπιν, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μετρήσιμη αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου στο Βιετνάμ, με τη μεσαία τάξη της χώρας να αναζητεί ελκυστικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.

Από τη συνομιλία των δύο ανδρών φάνηκε πως η πολυπληθής σχετικά κοινότητα των Βιετναμέζων στη Ρόδο μπορεί να αποτελέσει τη «γέφυρα ανάμεσα στις δύο χώρες».

«Πρόκειται για ανθρώπους φιλήσυχους και εργατικούς» είπε ο Περιφερειάρχης, που ενημερώθηκε από εκπροσώπους της κοινότητας, οι οποίοι συνόδευαν τον συμπατριώτη τους πρέσβη, ότι διερευνάται η δυνατότητα δημιουργίας στο νησί μας Συλλόγου Ελληνοβιετναμέζικης Φιλίας.