Το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του να επισκέπτονται τη Ρόδο και άλλα νησιά της περιοχής μας, και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, εξέφρασε σήμερα ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα Λορέντζο Άμπεργκ στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη.

Όπως εξήγησε ο πρέσβης, άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ο πολιτισμός, η ιστορία του τόπου μας, το περιβάλλον κλπ, μπορούν να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό Ελβετών που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες στις διακοπές τους.

Ο κ. Μαχαιρίδης ανέλυσε τις προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη από τους τοπικούς φορείς για την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, λέγοντας πως «όλοι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει ότι είναι κρίμα μια υποδειγματική τουριστική υποδομή να μην αξιοποιείται περισσότερους μήνες κάθε χρόνο».

«Ανέκαθεν, αλλά και σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, τα νησιά μας αποτελούν προορισμούς ελκυστικούς και προσιτούς» είπε ο Περιφερειάρχης, ενώ ο Ελβετός πρέσβης εκτίμησε πως πράγματι υπάρχουν προοπτικές ευρύτερης συνεργασίας που θα έχει σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν οι αφίξεις από τη χώρα του, οι οποίες φέτος ανήλθαν στις 30.000.

Στη συνάντηση όπου ήταν παρούσα και η πρόξενος της Ελβετίας στη Ρόδο κα Παραδείση, οι κ. Μαχαιρίδης και Άμπεργκ αναφέρθηκαν και στη συνεργασία των δύο χωρών για την πάταξη της φοροδιαφυγής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα και ουσιαστικά αποτελέσματα

image_print