Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου Βασίλη Παπανικόλα, που συνοδευόταν από τον προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του νοσηλευτικού μας ιδρύματος Γιάννη Λαουδίκο, δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για την προγραμματισμένη μέσω του ΕΣΠΑ προμήθεια του εξοπλισμού για το Αιμοδυναμικό του Νοσοκομείου, διαδικασία που όπως εκτιμήθηκε θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλους του χρόνου, ώστε να ακολουθήσει η εγκατάστασή του και η λειτουργία του Τμήματος.

Σε ότι αφορά το Ακτινοδιαγνωστικό, εκκρεμεί η έγκριση σκοπιμότητας από το Υπουργείο Υγείας όπως επίσης και η ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης, που έχει δρομολογηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Τέλος, για την προμήθεια μονάδων οξυγόνου στα Νοσοκομεία Ρόδου, Κω και Καλύμνου, που αποτελεί και δέσμευση του Περιφερειάρχη, δεν έχει ακόμα δοθεί η απαραίτητη έγκριση σκοπιμότητας.

Ο κ. Βασίλης Παπανικόλας ζήτησε επίσης από τον Περιφερειάρχη να εξεταστεί η δυνατότητα προμήθειας πρόσθετου εξοπλισμού σχεδόν για όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου Ρόδου.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαχαιρίδης θα απαιτηθεί να καθοριστούν άμεσα οι προδιαγραφές και αφού ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, να προταθεί ως έργο προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ. Το κόστος της προμήθειας των μηχανημάτων εκτιμάται στις 500.000 ευρώ.

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, ο κ. Παπανικόλας με δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ απηύθυνε έκκληση προς κάθε πλευρά να μη δυσφημείται το Νοσοκομείο της Ρόδου.