Την Πρέσβη της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα,  Iveta Hricova και την  Εμπορική και Οικονομική Ακόλουθο της Σλοβακικής Πρεσβείας, Jana Palatova, δέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στον σλοβακικό λαό, για το πολύ ισχυρό τουριστικό ρεύμα από τη Σλοβακία προς τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, που πλησιάζει τις 50.000 επισκεπτών, αριθμός πολύ σημαντικός, σε αναλογία με τον πληθυσμό της χώρας που ανέρχεται 5,5 εκατ. κατοίκους. 

Αυτό, όπως τόνισε ο κ. Χατζημάρκος,  δείχνει την αγάπη και την αφοσίωση των Σλοβάκων προς τα νησιά μας και γι αυτό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Πρέσβη της Σλοβακίας, για την εμπιστοσύνη τους.

Ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό στην κα Hricova ότι με τον Περιφερειάρχη της Μπρατισλάβας,  που συμμετέχει επίσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών (European Committee of the Regions) , έχουν ήδη ανταλλάξει  ιδέες συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας των νησιών του Νοτίου Αιγαίου και ειδικότερα της Ρόδου και της Σλοβακίας,

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν ικανοποίησή τους για τη χρήσιμη ανταλλαγή πληροφοριών και δεσμεύτηκαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την περαιτέρω συνεργασία, με έμφαση στον πολιτισμό και το εμπόριο.

 

image_print