ΘΕΜΑ:   Συνάντηση του Περιφερειάρχη με ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ – «Η ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου δεν πρέπει να παραγνωρίζεται από κανέναν»

Με ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, αμέσως μόλις έφθασε στη Ρόδο μετά από διήμερο επαφών στην Αθήνα.

Η συνάντηση έγινε στο Αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» αργά το μεσημέρι, όπου ο κ. Μαχαιρίδης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των επαγγελματιών σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.  

Ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε την πάγια θέση του και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη πρόβλεψη, ότι για κάθε νομοθέτημα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών, «ιδιαιτερότητες που δεν πρέπει να παραγνωρίζονται από κανέναν.

Έδωσε επίσης έμφαση στις ειδικές συνθήκες εργασίας  που επικρατούν για τον κλάδο στα νησιά, ιδιαίτερα σε αυτά που είναι τουριστικοί προορισμοί, με έντονο το φαινόμενο της εποχικότητας.

Να σημειωθεί, ότι ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Θανάση Χατζηγεωργίου, που βρίσκεται στην Αθήνα, συμφωνώντας να πραγματοποιηθεί αύριο (Παρασκευή) νέα συνάντηση στην Περιφέρεια.