Την επίσκεψη του κ. Μιχάλη Κόκκινου, δέχθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του, στο Περιφερειακό Μέγαρο, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο της ανάληψης καθηκόντων του ως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
 
Ο κ. Κόκκινος ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την απόφασή του να παραιτηθεί από την θέση του Περιφερειακού Συμβούλου και του Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα του καθήκοντα. 
Στην διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση για την ανάγκη επανενεργοποίησης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, για τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην ενεργοποίηση ενός μεγάλου και ιδιαίτερα δυναμικού μέρους του Ελληνισμού που ζει και δραστηριοποιείται στο εξωτερικό, καθώς και για την δυνατότητα προώθησης θεμάτων των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης.
 
 
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε:
 
«Η αποχώρηση του Μιχάλη Κόκκινου από το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι ευχάριστη. Από εκεί και πέρα, μας γεμίζει χαρά το γεγονός ότι σε αυτήν τη ιδιαίτερα σημαντική θέση, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα υπηρετήσει ένας άνθρωπος δικός μας. Είναι πολλά αυτά που τα νησιά μας μπορούν να κερδίσουν – και έπρεπε να είχαν κερδίσει – από την λειτουργία του θεσμού της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού. Ξεκινά μια καινούργια εποχή, μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο, για να λειτουργήσει η Γενική Γραμματεία με έναν τρόπο που θα είναι παραγωγικός και θα στηρίξει και τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά και την χώρα στο εξωτερικό. Σαν Νότιο Αιγαίο έχουμε μια πολύ πλούσια ατζέντα θεμάτων που μπορούμε να δουλέψουμε μαζί με την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και αυτό γίνεται για πρώτη φορά. Είμαι σίγουρος ότι ο νέος Γενικός Γραμματέας , ο κ. Κόκκινος, θα κάνει την δουλειά του με ευθύνη και με αίσθηση ότι από την νέα του θέση εκπροσωπεί την χώρα στο εξωτερικό, αλλά και τα θέματα των νησιών μας θα έχουν την προτεραιότητα που πρέπει . Από πλευράς μας, θα στηρίξουμε το έργο του όπου χρειαστεί. Συμφωνήσαμε να έχουμε μια στενή συνεργασία και σύντομα θα καθορίσουμε συγκεκριμένο πλάνο πάνω στο οποίο θα κινηθούμε από κοινού. Του εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Όλοι έχουμε  ανάγκη να κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια για την χώρα και η περιοχή η οποία μπορεί να υπηρετήσει τον όρο εξωστρέφεια με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα, είναι το Νότιο Αιγαίο». 
 
Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος δήλωσε:
 
«Παραμένω στο πλευρό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την νέα μου θέση, με τον απόδημο Ελληνισμό, στο νέο όραμα που έχουμε θέσει με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά και βέβαια με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε μια Γενική Γραμματεία που θέλει να γίνει εξωστρεφής, να πλησιάσει τον απόδημο Έλληνα, να ζητήσει την συνδρομή του στην στήριξη της χώρας και στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων. Τα Δωδεκάνησα, το Νότιο Αιγαίο θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, σε κάθε μου σκέψη και σε κάθε πολιτική που θα εφαρμόσω από την νέα μου θέση. Θα είμαι στο πλευρό του Περιφερειάρχη, θα έχουμε πολύ στενή συνεργασία, με στόχο να πάμε τα νησιά μας όσο πιο μπροστά μπορούμε. Να ενισχύσουμε τα νησιά με μέσω του απόδημου Ελληνισμού αλλά και να στηρίξουμε τους απόδημους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται».
 
Τον κ. Κόκκινο συνόδευαν οι συνεργάτες του κ.κ. Νίκος Τριπολίτης και Σταύρος Χατζηαλεξίου. 
 
image_print