Συνάντηση με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, θα έχει σήμερα το βράδυ στην Κρητηνία, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος  Χατζημάρκος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονα Ζαννετίδη και κλιμάκιο τεχνικών της Περιφέρειας.

Μετά την επιτυχή διασφάλιση χρημάτων, από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την κατασκευή του Φράγματος Κρητηνίας, ο Περιφερειάρχης με τους συνεργάτες του, θα συναντηθεί απόψε με τους αγρότες Κρητηνίας, Μανδρικού και Έμπωνα, με στόχο την ακριβή αποτύπωση των αναγκών άρδευσης της περιοχής, προκειμένου να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια η μελέτη των δικτύων άρδευσης του Φράγματος Κρητηνίας, μελέτη που δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό. Η έναρξη εργασιών του Φράγματος εντός του Μαρτίου, είναι το ήμισυ του συνολικού έργου που έχει ανάγκη ο αγροτικός κόσμος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αρδευτικές ανάγκες του.

Ο σχεδιασμός των δικτύων άρδευσης, των οποίων η μελέτη θα προκηρυχθεί σύντομα από την Περιφέρεια, κρίθηκε από την πολιτική ηγεσία της ΠΝΑΙ ότι πρέπει να γίνει με την καθοδήγηση των μελλοντικών χρηστών του έργου.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε επ' αυτού:

“Θέλουμε, όλα τα έργα που υλοποιούμε να είναι λειτουργικά, να υπηρετούν τους στόχους για τους οποίους κατασκευάζονται και να αποδίδουν στην κοινωνία τα οφέλη που αυτή προσδοκά. Η εποχή των ημιτελών και μη λειτουργικών έργων ανήκει στο παρελθόν. Η μελέτη των δικτύων άρδευσης της περιοχής, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει σ' ένα γραφείο, μακριά και ερήμην του αγροτικού κόσμου”.