ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

email: press@pnai.gov.gr

                                       

 14 Μαρτίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση του κ. Σωτήρη Παμπάκα με παραγωγούς στα Σιάννα. Συμφωνία στο δίπτυχο «Ποιότητα – Πιστοποίηση προϊόντων»

 

Με παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στα Σιάννα συναντήθηκε το Σάββατο ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παμπάκας, συνοδευόμενος από τον εντεταλμένο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης δημοτικό σύμβουλο Ρόδου Παναγιώτη Κυριακούλη.

 

Από τη διεξοδική και πολύωρη συζήτηση διαπιστώθηκε η θέληση των παραγωγών να στηρίξουν με κάθε τρόπο το Σύμφωνο Ποιότητας, αναγνωρίζοντας τη σημασία παράλληλα της Πιστοποίησης των προϊόντων τους, όπως είναι το μέλι.

 

«Μόνο οφέλη έχουμε να αποκομίσουμε σαν τόπος»τονίστηκε από τον αντιπεριφερειάρχη, που δήλωσε ικανοποιημένος από την κατανόηση και τη διάθεση συνεργασίας που επιδεικνύουν οι παραγωγοί του νησιού μας.

 

Στα Σιάννα, ο κ. Παμπάκας διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας θα είναι κοντά τους και πάντα στη διάθεσή τους, προκειμένου να προωθηθούν προτάσεις τους για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Μάλιστα, κατατέθηκαν σκέψεις για την παραγωγή βιολογικού κρασιού, αξιοποιώντας τις συνθήκες που επικρατούν σε περιοχές του νησιού μας.

 

Στη συνάντηση του Σαββάτου, στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Πουλής, ο ειδικός συνεργάτης του αντιπεριφερειάρχη Αντώνης Κολιάδης και ο εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Νίκος Ταταράκης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με αντικείμενο το πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» – Σχέδιο Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.