Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου και νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμη Μπαλασόπουλο,  τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, κ. Σάββα Χατζησάββα, τον αντιπρόεδρο του Γενικού Συμβουλίου της ΟΣΥΑΠΕ, κ. Μιχάλη Λυριστή, το μέλος του Δ.Σ της ΣΥΠΝΑΠΕΔ, κ. Αντώνη Κλαδογένη και τους εκπροσώπους των Δ.Σ. των Συλλόγων των Εργαζομένων στο Δήμο Ρόδου κ.κ. Φώτη Μπακίρη, Γιάννη Ντελάκη, Μίκα Κελεπέρα, Ιγνάτιο Γρηγοριάδη.

 

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν η αξιολόγηση του προσωπικού των δήμων και των περιφερειών. Βασικό στοιχείο του νόμου 4250/2014 αποτελεί η ποσόστωση στις βαθμολογήσεις. Συγκεκριμένα, με την νέα ρύθμιση 15% των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζομένων στους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση, οδηγώντας ενδεχομένως τους συγκεκριμένους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα και σε απολύσεις.

 

Οι εκπρόσωποι τον φορέων ενημέρωσαν τον κ. Χατζηδιάκο ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης και της αποδοτικότητας των δημόσιων υπηρεσιών, με την προϋπόθεση όμως οι εν λόγω υπηρεσίες να παρέχουν στους εργαζομένους τα αυτονόητα, δηλαδή τους στόχους και τους κανόνες, προκειμένου να μπορούν να αξιολογηθούν αναλόγως. Χαρακτήρισαν τον νόμο αντισυνταγματικό και τόνισαν την ανάγκη λήψης μέτρων για την ακύρωση της διαδικασίας. Ο κ. Μπαλασόπουλος, ενημέρωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο πως μέχρι στιγμής 170 περίπου Δήμοι στην Ελλάδα είτε με απόφαση Δημάρχου, είτε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν στις διαδικασίες επιμερισμού των ποσοστώσεων.