Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου κ. Ισίδωρο Σαλάχα είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων  κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποβολή αιτήματος εκ μέρους του κ. Σαλάχα (ως εκπροσώπου ενός από τους δύο διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ) για την οικονομική στήριξη των εκδηλώσεων του φετινού 3ου Φεστιβάλ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • ΑΝΩ ΕΑΡ: Σάββατο 06/04/2019
  • ΑΝΩ ΠΡΟ: Σάββατο 29/06/2019
  • ΑΝΩ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: 19-25/08/2019
  • ΑΝΩ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Σάββατο 28/12/2019

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Λεονταρίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Περιφερειακή Αρχή, σταθερά προσανατολισμένη στην έμπρακτη στήριξη και τη συνεχή προαγωγή του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος των νησιών μας, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει δεκτό το αίτημα των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ για την χρηματοδότηση των εξαιρετικών εκδηλώσεων που θα διοργανωθούν εντός του 2019. Ένα Φεστιβάλ που κατάφερε να δώσει ξανά «φωνή» στο αρχαιότερο εκκλησιαστικό όργανο της Ελλάδας, το οποίο βρίσκεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο. Ένα Φεστιβάλ που κατάφερε να δώσει ξανά ζωή στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, η οποία έχει την τιμή να το φιλοξενεί. Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, στηρίζοντας κάθε αξιόλογη προσπάθεια, όπως αυτή των διοργανωτών του Διεθνούς Φεστιβάλ ΑΝΩ».
Από την πλευρά του, ο κ. Σαλάχας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συμβολή της στην όλη προσπάθεια που καταβάλλεται, όσο και τον κ. Λεονταρίτη για το μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον του να συνδράμει στην επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει ως διοργανωτές. Μετά τις δυο προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις, το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας σημαντικός πολιτιστικός θεσμός με υψηλή αναγνωρισιμότητα ενός και εκτός συνόρων, ο οποίος – παράλληλα – έχει ωφελήσει σημαντικά και τον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου. Σκοπός μας είναι η εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη και εδραίωση του Φεστιβάλ, δίνοντας έμφαση στην εξωστρέφεια, τον διεθνή χαρακτήρα του, την ανεξαρτησία του και τη βιωσιμότητά του. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού, λοιπόν, επιθυμούμε να έχουμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αρωγό και συμπαραστάτη».