Την προϊσταμένη της νέας υπηρεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κα. Κακούλη Νίκη, καθώς και τους υπαλλήλους κ. Σωφρονά Μιχάλη και κα. Τσιμπιδάκη Μαρία-Νεκταρία υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τη δομή, τη στελέχωση και την αποστολή της νέας υπηρεσίας, καθώς και για τα ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπισθούν πριν από την επίσημη έναρξη των καθηκόντων τους. Η εν λόγω υπηρεσία, αποτελεί την πρώτη αυτόνομη δομή στην Ελλάδα, η οποία θα υποστηρίζει το σχεδιασμό και την χάραξη της πολιτικής της χώρας όσον αφορά στη χορήγηση ασύλου ή άλλων μορφών διεθνούς προστασίας, καθώς και την παρακολούθηση και αξιολόγηση της υλοποίησης αυτής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος θα πρέπει άμεσα και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να υπερκερασθούν τα όποια εμπόδια προκειμένου να μην καθυστερήσει περισσότερο η λειτουργία της νέας υπηρεσίας, καθώς το θέμα της μετανάστευσης και του ασύλου είναι ένα ιδιαίτερο και ευαίσθητο για τα νησιά μας. Σε άμεση επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη με την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και την Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ζητήθηκε ο συντονισμός των ενεργειών για την διάθεση των απαιτούμενων πόρων από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συντηρηθούν και να αξιοποιηθούν τα δημόσια κτίρια για την στέγαση της εν λόγω Υπηρεσίας Ασύλου, ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό την εκτέλεση των καθηκόντων της.