Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Νότιας Ρόδου, αποτελούμενη από τους κ.κ Σαββίδη Γεώργιο, Ζαννετάκη Νικόλαο, Βουκκή Βασίλη, Μακριά Ιωάννη, Χατζηλαζάρου Σταμάτη, Διαμαντή Ευστάθιο, Χατζησάββα Σταμάτη, Καλαποδάκη Βασίλη, Ακούρη Σταύρο και Ζανετούλη Δημήτρη, οι οποίοι του επέδωσαν το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων της Νότιας Ρόδου για θέματα υγείας.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι της Νότιας Ρόδου εξέφρασαν τα άμεσα αιτήματα τους, τα οποία ικανοποιούν στο ελάχιστο τις ανάγκες στις δομές υγείας στη Ν. Ρόδο. Συγκεκριμένα ζήτησαν:

 

1)    Άμεση  (από 1-3-2014) μεταφορά  του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ από την έδρα Αρχαγγέλου στην Πυλώνα (όπου η έδρα τη  θερινή περίοδο, δηλαδή  αντί από 1-5-2014) λόγω ελλείψεως ιατρών στα αγροτικά ιατρεία Κατταβιάς, Απολλακιάς και  Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου .

2)     Στελέχωση του ήδη υπάρχοντος δημοτικού ασθενοφόρου με τέσσερις (4) νοσηλευτές-διασώστες , με έδρα το Γεννάδι.

3)    Άμεση πλήρωση των κενών θέσεων (με  προκήρυξη θέσεων  ιατρών ) στα αγροτικά ιατρεία της Νότια Ρόδου ( Κατταβιά –Απολλακιά –Βάτι) και Περιφερειακού Ιατρείου Γενναδίου εντός των οποίων υπάρχει εξοπλισμένος χώρος που πληροί τους όρους άνετης, δωρεά  διαμονής των γιατρών  .

 

Ο κ. Χατζηδιάκος επικοινώνησε άμεσα τηλεφωνικά με τον Υποδιοικητή της Β΄Δ.Υ.Π.Ε. Πειραιά, υπεύθυνο για τα νησιά της Δωδεκανήσου, κ. Χαράλαμπο Πλάτση τον οποίο ενημέρωσε για το σχετικό ψήφισμα και τα αιτήματα των Νοτιοροδιτών ζητώντας του την άμεση ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων