Τουριστικούς πράκτορες από το Κάς (Αντίφυλλο) της Τουρκίας, συνοδευόμενους από επαγγελματίες στον τουρισμό της Μεγίστης (Καστελορίζου), δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Το θέμα της συνάντησης  ήταν η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος το οποίο έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση την περυσινή τουριστική περίοδο για την χορήγηση της visaς Schengen, και στο λιμάνι της Μεγίστης, ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των επισκέψεων κάνοντας προσιτά τα νησιά μας στους επισκέπτες τρίτων χωρών.

Ο Τούρκος ναυτικός πράκτορας δήλωσε ότι  προτίθεται να δρομολογήσει σε ημερήσια βάση πλοίο 245 επιβατών, το οποίο θα μεταφέρει τουρίστες τρίτων χωρών (Ρώσους και Ουκρανούς), από Αττάλεια μέσω Κας στο Καστελόριζο.

Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει και προωθεί την συνεργασία των δυο χωρών στον τουριστικό τομέα, όπως το πιλοτικό πρόγραμμα visas για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος επωφέλεια των δύο χωρών.

Παράλληλα, δήλωσε ότι  έχουν γίνει παρεμβάσεις  από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης visas και την φετινή περίοδο προς το Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθώς και την  απλούστευση των διαδικασιών.