ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

                                         

                                                               Ρόδος,  29 Οκτωβρίου 2013

 

 

    Τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Καρπάθου κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Α.Μ.Ε.Α. Εμ. Ζηδιανάκη και το μέλος κ. Μ. Τσιβγούλη.

     Ο κ. Παπαβασιλείου ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 140 μέλη του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Καρπάθου,  όσον αφορά την απασχόληση, την μετακίνηση και την έλλειψη στέγης για την φιλοξενία των δράσεων του συλλόγου και ταυτόχρονα παρουσίασε τις σκέψεις και τους στόχους των μελών του συλλόγου.

     Ο Αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε την στήριξη της Περιφέρειας προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και γενικά τις ευπαθείς ομάδες του νομού μας και ανέλαβε την δέσμευση σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Μ. Χανιώτη να επιλύσουν το θέμα της στέγασης του συλλόγου σε κατάλληλα προσβάσιμο χώρο, εντός του οποίου τα μέλη του θα αναδεικνύουν τις δεξιότητες τους σε διάφορους τομείς.

     Ειδικότερα, προτάθηκε η δημιουργία Κοινωνικής Συνεταιριστικής  Επιχείρησης παραγωγικού χαρακτήρα για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρίες, είτε στον τομέα της χειροτεχνίας και της προώθησης τοπικών προϊόντων, είτε στον τουρισμό με την εξυπηρέτηση – μετακίνηση τουριστών  με ειδικές ανάγκες, μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας Νομού Δωδεκανήσου και τα Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς.

   Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η συμβολή του συλλόγου Α.Μ.Ε.Α Καρπάθου στην Προγραμματική Σύμβαση που σύναψε η Περιφέρεια με την ΚΟΙΝΣΕΠ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.Μ.Ε.Α. για την καταγραφή των προσβάσιμων χώρων στις ξενοδοχειακές δομές της Καρπάθου και τονίσθηκε ότι η παροχή ευκαιριών απασχόλησης εκτός του ότι καλύπτει βασικές βιοτικές ανάγκες, ενισχύει την δύναμη και την θέληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες να μετέχουν ισότιμα, δημιουργικά και παραγωγικά σε όλες τις κοινωνικές δομές.

 

 

 

 

 

 

 

image_print