ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

 

                                         

                                                                              Ρόδος, 11 Απριλίου 2013

                                                       

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

    Τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Ρόδου κ. Δημήτρη Χριστοδούλου και τον εκπρόσωπο του Ναυτικού Ομίλου Βάρης – Βάρκιζας κ. Πέτρο Πρίφτη, δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα αθλητισμού κ. Μιχάλη  Δρακιού.

 

    Σκοπός της συνάντησης είναι η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και των δύο ομίλων, με την αιγίδα του Ι.Ο.Β.Ε., «Διεθνή αγώνα ιστιοπλοϊας για σκάφη τύπου optimist και laser 4,7»,  το πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου 2013, στην ευρύτερη περιοχή του Καστελορίζου και των γύρω ελληνικών νησιών. Στους αγώνες θα δώσουν το παρόν 250 Έλληνες και ξένοι αθλητές με τα σκάφη τους.

 

   Η Περιφέρεια ενέταξε την παραπάνω δράση στο προγραμματισμό της, με τον Αντιπεριφερειάρχη να δηλώνει, ότι παρόμοιες εκδηλώσεις τονίζουν ιδιαίτερα τη γεωπολιτική σημασία των ακριτικών μας νησιών στο παγκόσμιο στερέωμα, αναδεικνύουν την ελληνικότητα των θαλασσών μας, τονώνουν το ηθικό των κατοίκων του Καστελορίζου και ενισχύουν την τοπική τους οικονομία.