Οι κοινές εμπειρίες των δύο λαών σε περιόδους μεγάλης οικονομικής κρίσης κυριάρχησαν στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρέσβης της Βενεζουέλας Rodrigo Chaves Domingo και ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.

«Στις δύσκολες εποχές όλοι μας αναζητούμε ξανά τις αρχές και τις αξίες που δίδαξε ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός ώστε να διορθώσουμε τα λάθη μας» τόνισε ο κ. Domingo, επιχειρώντας να κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στα όσα συνέβησαν και στη χώρα του μόλις πριν λίγα χρόνια, όταν οι συμπατριώτες του είχαν ξεσηκωθεί, και μάλιστα με ανθρώπινα θύματα, κατά των μέτρων λιτότητας. 

«Ειδικά σε τέτοιες εποχές οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο κοντά» πρόσθεσε, προτείνοντας ως πρώτο βήμα ουσιαστικής προσέγγισης τις πολιτιστικές σχέσεις, όπως σημείωσε και ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος επεσήμανε ότι η χώρα μας, όπως και στο παρελθόν, θα ξεπεράσει και τη σημερινή κρίση.

Με έκδηλο τον θαυμασμό για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδας, ο πρέσβης της Βενεζουέλας σημείωσε πως «είμαστε εδώ για να μεταφέρουμε στη χώρα μας τις προσπάθειες των Ελλήνων να αντέξουν, επί αιώνες, στους διάφορους κατακτητές, να διατηρήσουν την ταυτότητά τους και να αποτελούν σήμερα παράδειγμα για όλους».

«Δύναμή μας είναι ο πολιτισμός, οι ομορφιές και η ιστορία μας. Και αυτή η κρίση θα αποδειχθεί ευκαιρία για τους Έλληνες» υπογράμμισε ο κ. Χατζηδιάκος, απευθύνοντας ανοιχτή πρόσκληση στον κ. Domingo να επισκεφθεί ξανά, ως ένας καλός πλέον φίλος, τα νησιά μας. 

image_print