Τον κυβερνήτη του αμερικάνικου πολεμικού πλοίου που κατέπλευσε χθές στο λιμάνι της Ρόδου κ. Τομ Ντίκινσον και τον ναυτικό ακόλουθο της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ελλάδα κ. Τζόναθαν Σβάρτζ δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο διοικητήριο της Περιφέρειας.

      Το αμερικάνικο πλοίο, με πλήρωμα 279 άτομα, ολοκλήρωσε μια νατοϊκή άσκηση με την συμμετοχή της Ελλάδας και του Ισραήλ, θα παραμείνει στη Ρόδο μέχρι την Πέμπτη, πριν συνεχίσει την αποστολή του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

      Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα με τον κυβερνήτη του πλοίου να δηλώνει ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το νησί της Ρόδου, την οποία την χαρακτήρισε ως το κυρίαρχο τουριστικό κέντρο της Μεσογείου, επισημαίνοντας την ασφάλεια του προορισμού, τον οποίο επιλέγουν για την αναψυχή των πληρωμάτων των αμερικάνικων πλοίων.

     Ο Αντιπεριφερειάρχης επισήμανε ότι οι επισκέψεις αυτές, εφόσον, τύχουν σωστής προβολής από την αμερικάνικη πλευρά, συμβάλλουν αποφασιστικά και δίνουν προστιθέμενη αξία στα νησιά μας, ως τουριστικοί προορισμοί, καθώς προσελκύουν περαιτέρω επισκέπτες από την Αμερική, οι οποίοι είναι κατεξοχήν λάτρεις του θαλάσσιου τουρισμού (κρουαζιέρας).