Με εκπροσώπους του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου συναντήθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ενόψει της τουριστικής περιόδου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση τόσο στο θέμα των οφειλόμενων αποδοχών στους ξενοδοχοϋπαλλήλους όσο και της άρνησης των επαπροσλήψεων των ντόπιων ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς και του ελέγχου της ανασφάλιστης και παράνομης εργασίας.

     Ο κ. Χατζηδιάκος, άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και διαβεβαίωσε τους παρευρισκομένους, πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα ασκήσει παρεμβάσεις, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί για την παράνομη και ανασφάλιστη παροχή εργασίας και να εξαντληθούν οι δυνατότητες  για επαναπρόσληψη των ντόπιων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

     Στο τέλος της συνάντησης συμφωνήθηκε από κοινού να πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις δημόσιες υπηρεσίες ( Ένωση Ξενοδόχων, Δήμος Ρόδου, ΙΚΑ, Επιθεώρηση Εργασίας, κ.λ.π.), προκειμένου να δοθεί έγκαιρα λύση στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο ώστε να εξελιχθεί απρόσκοπτα η νέα τουριστική περίοδος, η οποία σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς.

image_print