Τον Διευθυντή των Βρετανικών Προξενικών Υπηρεσιών στο εξωτερικό Τσαρλς Χέι και τον πρέσβη της Αγγλίας στην Ελλάδα Ντέιβιντ Λάντσμαν, δέχθηκε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος.

Παρουσία της νέας Γενικής Προξένου στην Ελλάδα Μπέβερλι Λιούις και της Προξένου της Μεγάλης Βρετανίας στη Ρόδο Ράνιας Κοσιώρη, τέθηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη ζητήματα που αφορούν στην τοπική τουριστική μας βιομηχανία και τις προοπτικές για διεύρυνση της συνεργασίας των δύο πλευρών.  

Ο κ. Χατζηδιάκος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χέι για την επιλογή του, η πρώτη επίσημη επίσκεψη με τη νέα του ιδιότητα, να είναι στην Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτήν, ενημέρωσε τους Βρετανούς διπλωμάτες για προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν σε περιοχές, όπως το Φαληράκι, «προβλήματα υπαρκτά, που όμως μεγεθύνθηκαν και ακούστηκαν υπερβολές από τα ΜΜΕ της Αγγλίας, διαμορφώνοντας μια δυσμενή εικόνα για το νησί μας», όπως τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος.

Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία των τοπικών αρχών με τις προξενικές αρχές της Αγγλίας, προκειμένου να εξαλειφθούν εκείνα τα φαινόμενα. «Η Ρόδος αποτελούσε και αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό για όλους τους επισκέπτες της» σημείωσε ο κ. Χατζηδιάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στις συστηματικές προσπάθειες για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ο Βρετανός πρέσβης έδειξε να είναι καλά ενημερωμένος για τις προσπάθειες αυτές, σχολιάζοντας μάλιστα πως πρόκειται για «αποτελεσματικές πρωτοβουλίες», και έκανε γνωστό πως μεγάλοι Τουρ Οπερέητορ της Αγγλίας ήδη επεξεργάζονται σχετικά «πακέτα».

Ο αντιπεριφερειάρχης έθεσε επίσης το θέμα με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους και το ρόλο που μπορεί να παίξουν, με τους Βρετανούς διπλωμάτες να ζητούν να πληροφορηθούν λεπτομερώς για το ζήτημα, παραπέμποντας για ουσιαστική συνδρομή στο Ελληνοβρετανικό Επιμελητήριο.

«Πετύχαμε πολλά στην πολύχρονη συνεργασία μας και αυτή θέλουμε να επεκταθεί» τόνισε ο κ. Χατζηδιάκος, ζητώντας τη συμβολή της Πρεσβείας και των προξενικών αρχών της Αγγλίας στην καλύτερη προβολή του τόπου μας και της χώρας στην Μεγάλη Βρετανία, καθώς συχνά παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν ταιριάζει στην Ελλάδα.

Οι στόχοι μας ταυτίζονται, ήταν η απάντηση του Διευθυντή των Βρετανικών Προξενικών Υπηρεσιών, που δεσμεύτηκε να επισκεφθεί ξανά τα Δωδεκάνησα.

 

image_print