ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

 

                                         

                                                                              Ρόδος, 24 – 4 -2013

                                                       

Θέμα : Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας

 

Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική σε συνάρτηση με την πολιτική συνοχής του 2014-2020 και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποτέλεσε το κεντρικό θέμα της συνάντησης που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα. Μαρία Λεκάκου.

 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σεμιναρίου που πραγματοποιείται σήμερα στη Ρόδο στην Αίθουσα χορού, κτίριο Κλεόβουλος του Πανεπιστημίου αναφορικά με τις βασικές στρατηγικές, το θεσμικό πλαίσιο και τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που απευθύνονται στις τοπικές κοινωνίες είναι σημαντικές και πολύτιμες, καθώς προσφέρουν πρόσφορο έδαφος για την απεικόνιση των πραγματικών προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιφέρειες και οι νησιώτες και πρότεινε να διεξαχθεί σύντομα παρόμοιο σεμινάριο με τη συμμετοχή όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται σε τομείς και κλάδους που έχουν ως επίκεντρο τη θάλασσα.

 

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδιάκος, μαζί με την εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο για θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα. Δέσποινα Σώζου-Διακοσταυριανού και την κα. Λεκάκου υποδέχθηκαν μαθητές από το 3ο δημοτικό σχολείο, που συνοδεύονταν από τον συγγραφέα κ. Θεοφάνη Μπογιάνο,  με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ακούσουν τους προβληματισμούς των παιδιών τα οποία επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συμβολή του εθελοντισμού.

 

 

 

 

 

image_print