ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Πλατεία Ελευθερίας, Ρόδος 85100 – τηλ. 22413.60510,556 φαξ: 22410. 74200

email: f.hatzidiakos@pnai.gov.gr

Αντιπεριφερειάρχης

 

                                         

                                                                              Ρόδος,  30 Μαΐου 2013

                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 Θέμα : Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Βασίλη Αγγελή

 

 

      Τον επιστημονικά υπεύθυνο της δράσης «Εκπαίδευση και υποστήριξη προς τις τοπικές κοινωνίες», του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή κ. Βασίλη Αγγελή, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχης κα. Λίτσας Φτακλάκης, της εντεταλμένης για θέματα Δια βίου Μάθησης Περιφερειακής Συμβούλου κα. Δέσποινας Διακοσταυριανού, καθώς και της υπεύθυνης για την λειτουργία των Κ.Ε.Κ. Περιφερειακής Συμβούλου, κα. Λίνας Παπατσής.

 

    Ο κ. Αγγελής παρουσίασε, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, Αιγαίου, τους στόχους, και τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, και κατόπιν η συζήτηση επικεντρώθηκε στην υλοποίηση ενεργειών για την προαγωγή ακόμη πιο στενής συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είναι να συμβάλλει στην καλύτερη προώθηση των εν λόγω σεμιναρίων, ώστε να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, να συνδράμει, σε συνεργασία με τα ΚΕΚ, για την αποφυγή επικαλύψεων, στη συνδιαμόρφωση της θεματολογίας του νέου κύκλου προγραμμάτων που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και τελειώνουν τον Δεκέμβριο, καθώς και να διερευνήσει την δυνατότητα επέκτασης των σεμιναρίων και σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου που δεν έχουν πανεπιστημιακά τμήματα

 

 

 Στόχος των σεμιναρίων, τα οποία εντάσσονται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, βασικός παράγοντας για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του Αιγαιοπελαγίτικου χώρου» είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση, επιχειρηματιών, στελεχών τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και του ευρύτερου νησιωτικού πληθυσμού σε θέματα όπως η επιχειρηματικότητα, η ενέργεια, οι μεταφορές, το περιβάλλον, καθώς και σε ειδικά τοπικά θέματα. Για τον μήνα Ιούνιο, έχει προγραμματιστεί στη Ρόδο η διεξαγωγή 5 σεμιναρίων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://top.seminaria.aegean.gr/seminars. Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθούν σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης.