Την αξιοποίηση του ντόπιου δυναμικού και των μελών του Σωματείου τους στις εργασίες που ξεκινούν για το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη νότια Ρόδο ζήτησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο.

 Τα μέλη του νεοσύστατου σωματείου εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους για τη στάση της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, η οποία προγραμμάτιζε να χρησιμοποιήσει εργαζόμενους και μηχανήματα εκτός Ρόδου, γεγονός που θίγει τους ντόπιους επαγγελματίες.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του αντιπεριφερειάρχη με τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ κ. Ιωάννη Κοπανάκη, μετέφερε τη διαμαρτυρία και το αίτημα των ιδιοκτητών χωματουργικών μηχανημάτων της Ρόδου, να αξιοποιηθούν και αυτοί στη συγκεκριμένη εργολαβία, σε μια περίοδο που ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα.

 Ο κ. Χατζηδιάκος, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού, αφού επεσήμανε ότι «σε αυτές τις ώρες της κρίσης δεν πρέπει να υπολογίζονται όλα με όρους οικονομίας», απέσπασε τη διαβεβαίωση του κορυφαίου διοικητικού στελέχους της ΔΕΗ ότι θα αξιοποιηθούν και επαγγελματίες της Ρόδου, υπό την προϋπόθεση να μην ξεπερνούν οι απαιτήσεις τους το ύψος των αμοιβών που προβλέπονται στη σύμβαση που έχει ήδη υπογράψει η ανάδοχος εταιρεία.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ιδιοκτητών Χωματουργικών Μηχανημάτων, που έχει και τη συμπαράσταση των Ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, αποτελείται από τους: Στέργο Καφετζή (πρόεδρος), Νίκο Μανωλάκα (αντιπρόεδρος), Κώστας Καρεκλάς (Γραμματέας), Γιώργος Χατζηγιαννάκης (ταμίας) και Νικόλαος Παρτατίλας (μέλος). –

image_print