Στο γραφείο της δέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, τον Αντιδήμαρχο Χάλκης, Ασκληπιό Μαρκάκη, και τον Σύμβουλο Ανάπτυξης Δήμου Χάλκης, Μιχάλη Σταματιάδη, την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.

 

O κ. Μαρκάκης και ο κ. Σταματιάδης ενημέρωσαν την Αντιπεριφερειάρχη για την σύσταση της Αναπτυξιακής Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης του Δήμου Χάλκης και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Με αυτές τις προτάσεις ο Δήμος Χάλκης επιδιώκει να συνεργαστεί με την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, καθώς αφορούν στην ανάπτυξη του ναυταθλητισμού, του καταδυτικού, του πολιτιστικού και του συνεδριακού τουρισμού, στην δημιουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και στην καθιέρωση εβδομάδας Γαστρονομίας.

 

Τέλος, με αφορμή την αφιλοκερδή συνεισφορά Γερμανών κτηνιάτρων που προσέρχονται στη Χάλκη κάθε Οκτώβριο τα τελευταία χρόνια και παρέχουν μέριμνα για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα ζώα του νησιού, συζητήθηκε σχέδιο προβολής της συγκεκριμένης δράσης που, σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή δικτύωση, μπορεί εν τέλει να ανακηρύξει τη Χάλκη σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Ζωοφιλίας.

 

Η κα Φτακλάκη ανταποκρίθηκε άμεσα στις προτάσεις των εκπροσώπων του Δήμου Χάλκης, καθώς είναι στοχευμένες και εναρμονισμένες με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας και παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πρωτοτυπία και εξωστρέφεια, ενώ δεσμεύθηκε για την συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο ώστε να υλοποιηθούν συντονισμένα και αποτελεσματικά.