Αφίχθησαν την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, στο νησί της Ρόδου δημοσιογράφοι του  Ρουμάνικου τύπου και του Εθνικού τηλεοπτικού καναλιού της Ρουμανίας TVR, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας με τον Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας. Τους δημοσιογράφους υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης, κα. Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία  ευχαρίστησε θερμά  τον Ε.Ο.Τ. Ρουμανίας και τους δημοσιογράφους, και  τους μίλησε για την ελκυστικότητα των προορισμών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και για τη «ναυαρχίδα» του Ελληνικού τουρισμού, όπως αποκάλεσε τη Ρόδο.

 Η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου σε συνέντευξή της στο ρουμάνικο κανάλι  αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα αυτού του δημοσιογραφικού ταξιδιού και δήλωσε πως θα ακολουθήσουν ανάλογες δράσεις προκειμένου να αποτελέσουν τα νησιά μας πόλο έλξης και για την Ρουμάνικη αγορά. Βασικός στόχος της Περιφέρειας είναι η άρτια προβολή του τουριστικού προιόντος  των 48 «μαργαριτάριών»-νησιών  του Νοτίου Αιγαίου και η ολοκληρωμένη  παρουσίασή του με κάθε διαθέσιμο μέσο, συμπεριλαμβανομένης της διαδικτυακής τουριστικής πλατφόρμας της Περιφέρειας. Επιπλέον, η κα. Ελευθερία  Φτακλάκη πρόσθεσε πως η Ρουμάνικη αγορά αποτελεί μία πρόκληση για τον Ελληνικό νησιωτικό τουρισμό.

Τα μέλη της αποστολής του δημοσιογραφικού ταξιδιού έχουν ήδη επισκεφθεί την Πάτμο και τη Μύκονο, ενώ η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα δράσεων, έχει προγραμματίσει ξενάγηση των ρουμάνων δημοσιογράφων στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, επίσκεψη και περιήγηση  στη Λίνδο, παρασκευή παραδοσιακών γευμάτων της τοπικής γαστρονομίας από τους μάγειρες της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Άγγελο Κολιγλιάτη και Χρήστο Παπαγιάννη, καθώς και σύντομες επισκέψεις σε χωριά της Ρόδου. Την αποστολή συνοδεύει ελληνίδα ξεναγός και η ξενάγηση είναι μια ευγενική χορηγία του πρακτορείου ΖΕΥΣ TRAVEL.