Με τον Διευθυντή των ΕΠΑ.Σ και των Ι.Ε.Κ κο Παναγιώτη Κουντούρη συναντήθηκε  χθες (Πέμπτη) η αντιπεριφερειάρχης κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή.

Η συντήρηση και η ανακαίνιση των κτηριακών εγκαταστάσεων, όπως επίσης και ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού, αποτελούν προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Κουντούρης.

 

Επιπλέον, συζητήθηκε η δημιουργία μιας νέας και σύγχρονης αίθουσας Τ.Π.Ε και η δυνατότητα ευελιξίας ως προς τη διαχείριση της σχολής έτσι ώστε να οργανώνονται οικονομικές δραστηριότητες και δράσεις που συμβάλλουν στη εύρυθμη λειτουργία των δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης εξασφαλίζοντας με αυτό το τρόπο τη βιωσιμότητα τους. 

Επισημάνθηκε επίσης, η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικής πρωτοβουλίας σε όλα τα μικρά νησιά του Αιγαίου όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη εκπαιδευμένου προσωπικού για τη στελέχωση των boutique hotels, ή όποιων άλλων αξιόλογων ξενοδοχείων ή και τουριστικών επιχειρήσεων, οι ιδιοκτήτες των οποίων αναζητούν εναγωνίως συνεργασία με τους Οργανισμούς Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, με σκοπό να στηρίξουν την ποιότητα του προϊόντος τους.  

 

Τέλος, ο κος Κουντούρης συζήτησε με την Αντιπεριφερειάρχη για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λειτουργία των Ι.Ε.Κ και ΕΠΑ.Σ., καθώς μέχρι σήμερα για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 τριακόσιοι μαθητές βρίσκονται εν αναμονή της έναρξης των μαθημάτων τους που ίσως να ξεκινήσουν από το νέο έτος. Αυτό που απαιτείται είναι η αλλαγή νοοτροπίας και ένα κοινό όραμα για τον ρόλο των Σχολών, για την κατανομή και για την ανάληψη των ευθυνών τους, καθώς και για την αξιολόγηση του έργου τους.