Συνάντηση είχε τη Τρίτη στα γραφεία της διεύθυνσης τουρισμού η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη με εκπροσώπους της ένωσης τουριστικών γραφείων Ρόδου και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο της ένωσης τον κο Κ. Γεωργιάδη, τον αντιπρόεδρο κο Κ. Κατσίβα και τον Γ. Γ. κο Κ. Χαρμπ.

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν θεσμικά θέματα θέτοντας και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της βίζας, ειδικότερα για το τουρισμό κρουαζιέρας όπου με την κατάργηση της διαδικασίας απλουστευμένου διαβατηριακού ελέγχου και την επαναφορά της θεώρησης βίζας Σένγκεν, τα νησιά μας θα χάσουν ένα σημαντικό ποσοστό ξένων επισκεπτών από τρίτες χώρες. Συζητήθηκε ακόμα με την αντιπεριφερειάρχη, η ανάγκη επέκτασης του home port καθώς και η βελτίωση των λιμενικών υποδομών οι οποίες θα αναβαθμίζουν γενικότερα  το τουριστικό προφίλ των νησιών μας.

Εκπρόσωποι της ένωσης τουριστικών πρακτόρων έθεσαν το θέμα της παλαιότητας των μηχανημάτων ελέγχου εισιτηρίων που  υπάρχουν στις εισόδους των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, δυσχεραίνοντας την μουσειακή επίσκεψη. Ζητήθηκε λοιπόν, η  παρέμβασης της Περιφέρειας όπου η κα Φτακλάκη δεσμεύτηκε να αποστείλει επιστολή στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) ζητώντας, την προμήθευση νέων μηχανημάτων ελέγχου σύμφωνα με τα πρότυπα του μουσείου της Ακρόπολης. Επιπλέον,  αναφέρθηκαν στη δημιουργία ενός νέου γραφείου πληροφόρησης  για το λιμάνι της Ρόδου και την αλλαγή τοποθεσίας  του γραφείου πληροφόρησης του αεροδρομίου, το οποίο βρίσκεται σε εντελώς ακατάλληλο σημείο. Οι φορείς αναγνωρίζουν ότι στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας δεν άπτονται τέτοια θέματα παρόλο αυτά ο Περιφερειάρχης και η ίδια προσωπικά θα  συνδράμουν για την άμεση επίλυση τους.   

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι τουριστικοί πράκτορες ζήτησαν τη συνδρομή της Περιφέρειας σε θέματα τουριστικής προβολής και η κα Φτακλάκη δεσμεύτηκε να ενισχύσει τις θέσεις και τα αιτήματα των τουριστικών πρακτόρων με τη στήριξη της ένωσης σε όλες τις εκθέσεις  και roadshows που θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, οργανώνοντας παράλληλα  δράσεις famtrips και presstrips και βραβεύοντας, μετά από δικό τους αίτημα, εταιρείες κρουαζιέρας και ξένους tour operators.

Η αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε ότι θα υπάρχει συνεχής επικοινωνία, όχι μόνο με την ένωση τουριστικών πρακτόρων αλλά και με όλους τους φορείς του τουριστικού τομέα καθώς η συνεχής συνεργασία θα συμβάλλει στη τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας.

image_print