ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ               

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

     & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ

Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

                       

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Αντώνη ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ , μετά από αίτημα του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αρνίθας Γιώργου ΣΑΒΒΙΔΗ και του Προέδρου του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β) Ηλία ΛΕΡΓΟΥ, για το φλέγον ζήτημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης και της καταστροφής καλλιεργειών στην περιοχή της Νότιας Ρόδου καθώς και για εκκρεμότητες στον αναδασμό των εκτάσεων πλησίον του φράγματος Απολακκιάς.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Διευθύντρια Δασών Καίτη ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑ, η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας Δήμητρα ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Ηλίας ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, ο Διευθυντής του Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου Ιωσήφ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗΣ και η γεωπόνος της Δ/νσης Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου Μαρουλλή ΚΟΥΦΑΔΑΚΗ.

Για το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης βόσκησης συζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης του ζητήματος με την ενεργοποίηση και τη συμμετοχή των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών του νησιού, καθότι η τρέχουσα Δημοσιονομική κατάσταση δεν επιτρέπει στους Ο.Τ.Α. που έχουν και την ευθύνη για τη συλλογή των ανεπιτήρητων ζώων, να δράσουν όπως σχεδιάζουν.

Επίσης από τις Αστυνομικές και Εισαγγελικές Αρχές του τόπου ζητείται να παρεμβαίνουν δραστικότερα στις περιπτώσεις που υπάρχουν συγκεκριμένες υπηρεσιακές καταγγελίες για κτηνοτρόφους.

Τέλος στο ζήτημα των εκκρεμοτήτων του αναδασμού των εκτάσεων της Απολακκιάς και ειδικότερα σε ακίνητα που χαρακτηρίζονται δασικά , η δασάρχης σε συνεργασία με το Τμήμα Εποικισμού και Τοπογραφίας της Περιφέρειας  και τις λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες θα επανεξετάσουν κάθε περίπτωση ξεχωριστά ,προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερες

περιπτώσεις.

 

 

image_print