Οι εκτάσεις του Καλαμώνα, διαχείρισης του ΕΘΙΑΓΕ, να παραχωρηθούν απ’ ευθείας στον Δήμο Ρόδου, ζήτησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη.

Κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αθήνα, ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τον συμπατριώτη μας υπουργό να τροποποιήσει την αρχική του απόφαση για παραχώρηση των συγκεκριμένων εκτάσεων στην Περιφέρεια, ώστε μαζί με αυτές της Βάρης να περιέλθουν κι αυτές στην κυριότητα του Δήμου, προκειμένου να αξιοποιηθούν από τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Σκανδαλίδης αποδέχθηκε την πρόταση του Περιφερειάρχη, κάνοντας γνωστό ότι κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΘΙΑΓΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, θα ληφθεί η οριστική απόφαση παραχώρησης των εκτάσεων του Καλαμώνα στον Δήμο.

Επίσης, οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που αφορούν στην αγροτική ανάπτυξη της Περιφέρειας, την κατασκευή και λειτουργία των φραγμάτων στο Νότιο Αιγαίο, όπως και τη μεταφορά εφοδίων στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

image_print