ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Ρόδος, 10 Οκτωβρίου  2013

 

Ο εργοταξιάρχης ενημέρωσε για την πορεία του έργου και τα προβλήματα που υπάρχουν καθώς και τις υπολειπόμενες εργασίες προκειμένου το έργο να καταστεί λειτουργικό.

Υπενθυμίζεται πως η υπηρεσία που είχε συσταθεί για την παρακολούθηση του έργου έχει καταργηθεί και το προσωπικό μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια, καθώς και η ευθύνη του έργου.

Ο περιφερειάρχης επικοινώνησε με τον Υπουργό Υποδομών και ζήτησε ενημέρωση και λεπτομερή ανάλυση των απαραίτητων εργασιών προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο , τις μέχρι σήμερα οικονομικές υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν  την εξασφάλιση των πιστώσεων για την συνέχιση του έργου  και την υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης παραλαβής του έργου. 

Εξέφρασε στον Υπουργό την αντίθεση του στον τρόπο με τον οποίο αποφασίστηκε τόσο η μεταφορά  της ευθύνης του έργου όσο και η κατάργηση της Υπηρεσίας του Υπουργείου στην Ρόδο.

«Δεν φοβόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου, θέλουμε όμως η μεταφορά του έργου να γίνει με τρόπο που δεν θα δυσκολέψει τον προγραμματισμό μας και την κατασκευή των εκατοντάδων έργων που υλοποιούμε μέσω του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ» τόνισε ο Περιφερειάρχης σε δήλωση του.

Για το θέμα θα γίνει μετά τις απαραίτητες ενημερώσεις σύσκεψη στην Αθήνα υπό την προεδρία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.  

image_print