ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

email: press@pnai.gov.gr

                                        

 

 2 Απριλίου 2011

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:   Συνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού   Σώματος – Συζήτηση και συμφωνία για ετοιμότητα

 

 

Τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στυλιανό Στεφανίδη δέχθηκε σήμερα στη Ρόδο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης. Στη συνάντηση, που δεν είχε μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα, συμμετείχαν ο αντινομάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, αρμόδιος και για θέματα Πολιτικής Προστασίας, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Γαϊτανίδης και αξιωματικοί του Σώματος.

 

Ο κ. Στεφανίδης, πλήρως ενημερωμένος για τη διαρκή και γόνιμη συνεργασία που έχουν οι δύο πλευρές, όλα τα τελευταία χρόνια, ζήτησε αυτή η συνεργασία να έχει συνέχεια και την ίδια αποτελεσματικότητα, ώστε να επιτευχθούν υψηλά επίπεδα ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας.

 

«Γνωρίζεστε πλέον καλά και σε προσωπικό επίπεδο»είπε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικό Σώματος, θέτοντας σειρά θεμάτων εν όψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, μεταξύ των οποίων η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, του εξοπλισμού, των μέσων κλπ, το κτιριακό της Υπηρεσίας στη Ρόδο, οι υποδομές, η ενημέρωση των πολιτών, και η συμμετοχή των εθελοντικών ομάδων, πέραν όλων των άλλων, στις καμπάνιες ευαισθητοποίησης και πρόληψης.

 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η συνέχιση της συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα, από την πλευρά της Περιφέρειας και συνολικά της Αυτοδιοίκησης, όπως και της κοινωνίας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη, κάνοντας ειδική μνεία στα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Ο κ. Στεφανίδης ξέρει καλά το νησί, και έχει στη διάθεσή του καλό και άξιο ανθρώπινο δυναμικό» είπε ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης, εξαίροντας το έργο που επιτελεί η Υπηρεσία στην περιοχή μας.