Την αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου Ελ. Φτακλάκη επισκέφτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης η Γενική Πρόξενος της Βρετανίας στην Ελλάδα Nerys Jones συνοδευόμενη από την Πρόξενο Ράνια Κοσσιώρη. Η Γενική Πρόξενος επισκέφτηκε τη Ρόδο στα πλαίσια της Σύσκεψης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την κα Φτακλάκη στα γραφεία της διεύθυνσης τουρισμού.

Η κα Φτακλάκη παρουσίασε τις νέες δράσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και στη Μεγάλη Βρετανία με την πραγματοποίηση εκδήλωσης για τα κεράσματα του Αιγαίου αλλά και τη συμμετοχή στο Taste in London παρουσία δημοσιογράφων και tours operators. Δράσεις οι οποίες στοχεύουν στη προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού μας προϊόντος.

H κα Jones έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις που υλοποιούνται ήδη από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου αλλά και για την έμφαση που δίνεται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, για το λόγο αυτό συζήτησε με τη κα Φτακλάκη τα κοινά πεδία στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ο τομέας του τουρισμού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις». Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, η κα Φτακλάκη ζήτησε τη στήριξη της Γ. Προξένου για τη συνδιοργάνωση press trips και fam trips που θα πραγματοποιηθούν στα νησιά της Περιφέρειας τονίζοντας  παράλληλα πως οι ισχυρές συνεργασίες και οι συμπράξεις είναι αυτές που μπορούν να συνεισφέρουν περισσότερα οφέλη για τα νησιά μας.