Συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού-Τουρισμού Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κα Αλίκη Λεονταρίτη, την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κα Κανδιώ Μαραγκού, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Παναγιώτη Κουταβά και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση είχε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Θέμα της συνάντησης υπήρξε η ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο πλαίσιο ανανέωσης του τουριστικού προφίλ της πρωτεύουσας των Κυκλάδων και ενίσχυσης της τουριστικής εξωστρέφειάς της.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων δήλωσε σχετικά: «Ο καθορισμός μιας κοινής ατζέντας με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, η οποία θα συμβάλλει στον προσδιορισμό της ιδιαίτερης τουριστικής “ταυτότητας” κάθε νησιού των Κυκλάδων, εξακολουθεί να παραμένει μία από τις σημαντικότερες προτεραιότητες της Περιφερειακής μας Αρχής.

Η συνεργασία μας με τους ΟΤΑ α’ βαθμού είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Στο πνεύμα αυτό εντάσσεται και η σημερινή, πρώτη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία αποτελεί την αφετηρία για την χάραξη μιας επωφελούς στρατηγικής, με σκοπό την “αναζωπύρωση” του ενδιαφέροντος Ελλήνων και αλλοδαπών επισκεπτών για τον προορισμό που ονομάζεται Σύρος.

Είμαι βέβαιος ότι μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να προκύψουν από την εποικοδομητική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης. Και αυτά δεν θα αργήσουν να φανούν».

image_print