ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                 ΡΟΔΟΣ   24-9-2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ                                      

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ &

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ          

 

Το  Σάββατο 21-9-2013, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μαχαιρίδης και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μουτάφη Δέσποινα, συναντήθηκαν με τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Δωδ/σου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δωδ/σου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, εν όψει του νέου σχολικού έτους, να ευχαριστήσει  και να τιμήσει ο Περιφερειάρχης, μέσω των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων, όλα τα μέλη τους, γιατί ανανέωσαν και για την τρέχουσα χρονιά τη δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά που οι γονείς τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας.

Από το Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Χάρης Μιχαήλ, η αντιπρόεδρος κ. Καντή Μαρία, η γραμματέας κ. Τριανταφύλλου Ειρήνη και κ. Φανή Αντωνάκη. Από το Σωματείο Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης εκπροσώπησε τα μέλη του ο πρόεδρος κ. Αθανάσιος Βυρίνης, το μέλος του ΟΕΦΕ κ. Χρήστος Μπάρδος. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Αμπατζίδης Κων/νος και μέλη της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, οι οποίοι ευρίσκοντο στη Ρόδο για το συμβούλιο του Δ.Σ. τους.

Ο κ. Περιφερειάρχης εξήρε την προσφορά των φροντιστηρίων, που με την πράξη αυτή δίνουν τη δυνατότητα σε οικονομικά αδύνατους μαθητές, να έχουν απρόσκοπτα ίδιες ευκαιρίες με τους συμμαθητές τους.

Η κ. Μουτάφη αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, έκανε αναφορά στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ξένων Γλωσσών  που πριν 4 χρόνια ένθερμα, ανταποκρίθηκε στο αίτημά της,  για την δωρεάν φοίτηση των μαθητών που οι οικογένειές τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αναφέρθηκε στην πρόεδρο κ. Γιακουμάκη και την κ. Μιχαλαρέα που εστήριξαν από την αρχή την προσπάθεια ενεργά, όπως και τον κ. Μπάρδο που πριν ένα χρόνο ανταποκρίθηκε και στήριξε το εγχείρημα για φροντιστηριακή  κάλυψη μέσης εκπαίδευσης. Επίσης ανάφερε ότι είναι πολύ σημαντικό που τα παιδιά φοιτούν στα φροντιστήρια χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τις οικογένειές τους.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης  κ. Βυρίνης, εκφράζοντας τη βούληση των μελών του να συνεχιστεί το πρόγραμμα, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι φροντιστές πάντα προσέφεραν δωρεάν εκπαίδευση κατά περίπτωση, όμως τώρα με την Περιφέρεια έχουν τη δυνατότητα να γίνει αυτό για περισσότερα παιδιά,  που διαπιστωμένα, όντως αδυνατούν οι οικογένειές τους να τα βοηθήσουν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών κ. Χάρης Μιχαήλ απαντώντας στο αίτημα της κ. Μουτάφη για επέκταση των δωρεάν φροντιστηρίων σ’ όλη τη Δωδεκάνησο, ανακοίνωσε ότι είχε ήδη απάντηση από τα περισσότερα νησιά, και τα μέλη του Συλλόγου δέχονται να συμμετέχουν, και να δώσουν έτσι την ευκαιρία σε κάθε παιδί που η οικογένειά του αδυνατεί οικονομικά, να αξιοποιήσει την σπουδαία προσφορά των φροντιστών. Την ίδια πρόθεση δήλωσαν και οι Φροντιστές Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο Περιφερειάρχης σε εκτενή αναφορά του, ενημέρωσε την πολυμελή αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα. Συζητήθηκαν σκέψεις και προτάσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή προοπτική υποστήριξης της πρόσβασης στη μόρφωση όλων ανεξαιρέτως των παιδιών, και συμφωνήθηκε απ’ όλες τις πλευρές να βρίσκονται σε διαρκή ενημέρωση για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων. Σημειώνεται ότι, από τις παραπάνω δράσεις ωφελούνται περίπου 200 μαθητές που οι οικογένειές τους στηρίζονται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας στη Ρόδο.

image_print