Σε συνέχεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψης που έκανε χθες (Κυριακή) αργά το απόγευμα στον καταυλισμό του Κορακόνερου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία τσιγγάνων δημοτών της Ρόδου, προς τους οποίους κατέστησε σαφές ότι «η κατάσταση δεν πάει άλλο», όπως είπε χαρακτηριστικά, καθιστώντας τους υπεύθυνους για τις ανυπόφορες και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες που επικρατούν με τη συστηματική καύση καλωδίων.

Παρουσία και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εμπορίου Νίκου Γκορίτσα, ο Περιφερειάρχης τόνισε κατηγορηματικά ότι το καθεστώς ανομίας θα εκλείψει «και οφείλετε να σεβαστείτε τους νόμους, ακόμα και την υγεία των δικών σας παιδιών».

Στη συνάντηση, που έγινε σε κλίμα κατανόησης και από την πλευρά των τσιγγάνων που είναι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, επισημάνθηκε ότι θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι ώστε να υπάρξει νομιμοποίηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, με όρους, κανόνες και όλα τα απαραίτητα παραστατικά, με τον κ. Γιάννη Μαχαιρίδη να τονίζει με έμφαση ότι «οι μάντρες όπου διαθέτετε τα υπολείμματα από την καύση ή την ανακύκλωση θα κλείσουν».

Αφού τους διαβεβαίωσε ότι θα ακούσει με προσοχή τις προτάσεις τους και τα αιτήματά τους για άσκηση νόμιμης δραστηριότητας (πχ προμήθεια ειδικού μηχανήματος), συμφωνήθηκε εντός των ημερών να γίνει καθαρισμός των χώρων του καταυλισμού και να οργανωθούν όσοι είναι δημότες Ρόδου, ώστε μια αντιπροσωπεία τους να είναι οι συνομιλητές με τις τοπικές αρχές για τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν από δω και πέρα.