ΘΕΜΑ:  Συνάντηση για δημιουργία Πλωτού Μεσογειακού Μουσείου

 Αντιπροσωπεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Art Culture Med, έδρα της οποίας είναι η Ρώμη, δέχθηκαν σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος, η εντεταλμένη για θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Φάκκα και ο περιφερειακός σύμβουλος αρμόδιος για την επαρχία Καρπάθου – Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Με την πρόεδρο κα Αμαλία Χάμσα και τον αντιπρόεδρο Φραντζέσκο Καράτσολο της ΜΚΟ, έγινε ενημέρωση για τη δημιουργία πλωτού Μεσογειακού Μουσείου, η κατασκευή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το 2013 και να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια.

 Μετά από σχετική μεσολάβηση του συμπατριώτη μας (κατάγεται από την Κάρπαθο) Θεοδόση Μαστρομηνά, που διετέλεσε Γραμματέας Πολιτισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συζητήθηκε και η συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτό το ενδιαφέρον εγχείρημα, που έχει ήδη τύχει της αποδοχής και από άλλες περιοχές της Μεσογείου.

Κατά τη συνάντηση, προτάθηκαν ως «έδρες» του πλωτού Μεσογειακού Μουσείου (πέραν της Ρώμης) η Ρόδος και η Κάρπαθος.

Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και στο μέλλον, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν οι λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής για τα νησιά μας και τον πολιτισμό τους συνεργασίας.

image_print