Συνάντηση με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη είχε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με αντικείμενο την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τους οποίους τίθεται ως κριτήριο συμμετοχής τους ως μη αιρετά μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια, η υπηρεσία τους στην έδρα της Περιφέρειας.

Δεδομένης της ιδιαιτερότητας του νησιωτικού χώρου, ένα πρόβλημα που απασχολεί και άλλες Περιφέρειες της χώρας, στο Νότιο Αιγαίο εντοπίζεται σε μεγαλύτερο εύρος, λόγω της γεωγραφικής κατανομής των υπηρεσιών της στα νησιά.

Κατόπιν της συνάντησης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε τροπολογία – προσθήκη, η οποία έγινε δεκτή και  εντάχθηκε στο σ/ν «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής. Η τροπολογία προβλέπει την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 51 του ν. 4407/16 στο σημείο που αφορά την απαλοιφή του κριτηρίου της υπηρεσίας στην έδρα της Περιφέρειας, ως κριτήριο επιλογής για τα μη αιρετά μέλη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, που έρχεται να αποκαταστήσει την αδικία και να επιφέρει συνθήκες ισονομίας μεταξύ των υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την οποία ο βουλευτής κάνει ειδική αναφορά στην τροπολογία που κατέθεσε.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο βουλευτής στην αιτιολογική έκθεση, η συγκεκριμένη ρύθμιση του  ν. 4407/2016, σύμφωνα με την οποία, η υπηρεσία στην έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου τίθεται ως κριτήριο επιλογής για τα μη αιρετά μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δημιουργεί προβλήματα όσον αφορά την ισότιμη δυνατότητα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας.  Με την τροπολογία που έγινε δεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών, αίρεται η αδικία στην ισότιμη δυνατότητα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, η οποία προκύπτει από την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου και την γεωγραφική κατανομή των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.