Συνάντηση εργασίας είχε το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδ/σου κ. Γιάννη Πάππου, τον Πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Νίκο Μπόνη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των ξεχωριστών ενεργειών και πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί από μέρους των φορέων, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί σε δικηγορικά γραφεία, για την νομική διερεύνηση του ζητήματος της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Παράλληλα συμφωνήθηκε η από κοινού ανάθεση στους  νομικούς συμβούλους με τους οποίους συνεργάζονται οι φορείς, της νομικής διερεύνησης του θέματος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε από όλους ότι οι κινήσεις που γίνονται πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές, καθώς υπάρχει η υποψία και ταυτόχρονα η ανησυχία ότι η νομική διερεύνηση του ζητήματος για τα πέντε θιγόμενα σήμερα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενδέχεται να αποτελέσει πιθανό έρεισμα για επέκταση της βλάβης σε περισσότερα νησιά, κάτι που όπως τόνισαν τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και οι κκ Πάππου , Καμπουράκης και Μπόνης, δεν πρέπει επ’ ουδενί να συμβεί.

 

image_print