Συνάντηση εργασίας με τον νέο Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, στο Υπουργείο, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον κ. Χαρίτση για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία που υπήρξε  με την Περιφέρεια, την περίοδο που ήταν Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, θα συνεχιστεί και από την θέση του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ένα Υπουργείο πιο κρίσιμο σε ό,τι αφορά τα θέματα και τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, ένα Υπουργείο, το οποίο ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε ως το «σπίτι» του α΄ και β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν τα γνωστά ζητήματα που ταλανίζουν την Αυτοδιοίκηση στο Νότιο Αιγαίο  και τα οποία σε κάθε ευκαιρία  εκτίθενται στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, με κυρίαρχο θέμα αυτό της υποστελέχωσης και των συνεπειών της, τόσο στο επίπεδο λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και των νησιωτικών ΟΤΑ.

Ο κ. Χατζημάρκος έθεσε επίσης και την ανάγκη διασφάλισης της συνέχισης της λειτουργίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Ο Περιφερειάρχης και ο Υπουργός Εσωτερικών ανανέωσαν τον ραντεβού τους για το προσεχές διάστημα, οπότε και θα εξετάσουν διεξοδικά τα θέματα της ατζέντας.