Συνάντηση εργασίας πάνω στο σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού  “Ελλάδα – τουρισμός 365 ημέρες”, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, με την παρουσία της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ, Αγγελικής Χονδροματίδου, της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Μαριέτας Παπαβασιλείου και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών φορέων.

Παρόντες στην τεχνική σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος της ΕΞΡ, Αντώνης Καμπουράκης, ο  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Δωδεκανήσου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ), Παναγιώτης Τοκούζης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκος Μπόνης, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Θανάσης Σταμούλης, ο  πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου, Γιάννης Κλούβας και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ, Γιώργος Αντώνογλου.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η Αντιπρόεδρος του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου έκανε μια πρώτη παρουσίαση του σχεδίου “Ελλάδα – τουρισμός 365 ημέρες”, το οποίο έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο Τουρισμού και θα ξεκινήσει από την Ρόδο, την μια από τις δύο περιοχές της χώρας που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο, ως ιδανικές για την έναρξη του προγράμματος, ενώ οι συμμετέχοντες εκπρόσωποι των φορέων, κατέθεσαν τις δικές τους επισημάνσεις και παρατηρήσεις.

Με δεδομένη τη δέσμευση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά και όλων των εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση, να στηρίξουν την πρωτοβουλία, συμφωνήθηκε να προχωρήσει το Υπουργείο Τουρισμού στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, που αφορά τις επαφές με τους τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού. Οι τοπικοί φορείς, από την πλευρά τους, θα προχωρήσουν στην επεξεργασία όλων των θεμάτων που αφορούν την προετοιμασία του προορισμού.

Ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση εργασίας:

“Είναι πολύ μεγάλη  η πρόκληση, η ευκαιρία αλλά και η ανάγκη, η επιμήκυνση η οποία έχει επιτευχθεί, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, να αποκτήσει μια πιο μόνιμη βάση και πάνω σ΄ αυτή να χτίσουμε το σχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί με μεγάλη επιμέλεια το Υπουργείο Τουρισμού,  το “Ελλάδα – τουρισμός 365 ημέρες”. Η επιλογή να είναι η Ρόδος ο ένας από τους δύο ελληνικούς προορισμούς από τους οποίους θα ξεκινήσει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος, είναι μια επιλογή άριστη και επιβεβλημένη. Σήμερα έχουμε μια πρώτη συνάντηση με τους ανθρώπους της αγοράς, επιχειρηματίες και εργαζόμενους, δεδομένου ότι ο στόχος είναι πολύ μεγάλος και φιλόδοξος και θα επιτευχθεί μόνο εφόσον “αγκαλιαστεί” από όλη την τοπική κοινωνία και υπηρετηθεί από όλους μας. Πρέπει να εργαστούμε με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα, σοβαρότητα και επιμονή, για να φέρουμε σε βάθος χρόνου τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις τη φυσιογνωμία ενός προορισμού και κυρίως αυτό που έχει διαμορφώσει στην αντίληψή του ο μέσος δυνητικός επισκέπτης μας. Είναι μια προσπάθεια επίπονη. Στη Ρόδο έχουμε το ανθρώπινο “υλικό” και την βούληση να προχωρήσουμε συλλογικά και σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, να αδράξουμε αυτή την ευκαιρία”.

 

image_print